OZON TEDAVİSİ
OZON TEDAVİSİ İLE SAĞLIKLI YAŞAYIN
'
OZON TERAPİ İLE DAHA ENERJİK, SAĞLIKLI, NEŞE DOLU BİR HAYATA ADIM ATABİLİRSİNİZ.
OZON TEDAVİSİ
Ozon tedavisi Alman tıbbi tedavi tekniğidir. Ozonlama farklı yöntemlerle yapılmakla birlikte en fazla kan yoluyla ozonlama olmaktadır. 100 cc kan damardan alınmakta, uluslar arası sertifikasyonlara sahip, kalibrasyonu yapılmış ozon cihazında üretilen ozanla ozonlanıp, kapalı devre sistemle tekrar damara verilmektedir. Ozon terapi dokulara daha kolay oksijen bırakmaya, ümmin sistemini uyarmaya, büyüme faktörünün salınımını artırmaya, anti oksidan enzim miktarında artışa, eritrositlerdeki ATP enzimini artırarak enerji artışına, iyilik haline neden olmaktadır.
Kan yolu ile yapılan Ozon Terapi ile antioksidan sisteminde etkinlik artışıyla bağışıklık sistemi güçlenmekte, metabolizma hızlanmakta, eklem ve kıkırdakların rejenerasyonu sağlanmakta, kollojen doku aktive edilmekte, damar cidarı yenilenmekte, depresyon, halsizlik, keyifsizliğe neden olan doku hipoksisi giderilmekte, karaciğer rejenerasyonun önü açılmakta, vücudun kendini yenileme mekanizmaları harekete geçirilmektedir.
Günümüzde ozon tedavileri 16 ülkede geçerliligi kabul edilmis tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Günlük yasamın bir parçası olarak birçok hastanede, klinikte ve özel terapi merkezlerinde ozon terapi güvenle kullanılmakta yaptıranlara sağlıklı yaşamın kapılarını aralamaktadır.
OZON TEDAVİSİNİN YARARLARI:
Ozon bağışıklık sistemini güçlendirir. Ozon bakteri ve virüsleri öldürür. Hücrelerin oksijen seviyesini artırır. Ozon vücudu detoks eder. Ozon iltihabı azaltır. Ozon kanserli hastada immüno aktivasyon yapar. Ozon yaşlanma karşıtıdır.
Ayrıca ozon tedavi; Kanı ve lenfatik sistemi temizler. Karaciğeri detoksifiye eder. Vücuttaki ürik asidi azaltır. Dolaşımdaki tıkanıklığı giderir. Yağları azaltır (kolestrol ve trigliseritler) Beyaz kan hücresi aktivitesini iyileştirmeye yardımcıdır. Hücresel metabolizmayı iyileştirmeye yardımcıdır. Anti-oksidan sistemin aktivasyonunu sağlar. Mikrosirkülasyonun ve periferik kanlanmanın sağlanmasını sağlar. Kan viskozitesinin azaltılıp, akışkanlığının arttırılmasına destek verir. İmmün modülatör etkiye sahiptir. Analjezik etkiye sahiptir.
OZONUN UYGULANDIĞI BAZI BRANŞLAR;
Dahiliye, İç Hastalıkları, Kadın Doğum, Dermatoloji, Algoloji, Fizik tedavi ve rehabilitasyon, Gastroloji, Diş hastalıkları ve tedavisi, Veterinerlik
OZONUN FAYDALI OLDUĞU HASTALIKLAR:
Diyabet, ağrılı tüm kronik rahatsızlıklar (fibromiyalji, bel-boyun fıtığı, migren vb), enfeksiyonlar (vajinal enfeksiyonlar , otit vb), yara bakımı, otoümmin hastalıklar, eklem ve romatizmal hastalıklar, kanser (bağışıklık sistemini güçlendirmek için), dolaşım problemleri, bazı alerjik deri rahatsızlıkları, tüm enflamatuar rahatsızlıklar (ülseratif kolit, chron vb), yara ve yanıklar, koah ve astım, iskemik kalp hastalıkları
OZON SİSTEMİK VE LÖKAL ETKİ ELDE ETMEK İÇİN UYGULANIR.
SİSTEMİK UYGLAMALAR:
MAJÖR OTOHEMOTERAPI
En yoğun kullanılan, en fazla talep edilen yöntemdir.Bir seans 15-20 dk sürer. Haftada 2 10 seanslık kürler halinde uygulanır.
Bu uygulama için hastadan 50-100 ml kan, vakumlu, steril, tek kullanımlık, ozona dayanıklı setten oluşan özel kapalı bir sisteme alınır. Bu sistem içinde hastanın kanı, ozon jeneratöründen alınan doğru dozda, kişinin ihtiyacına özgü belirlenen ozon ile ozonlanır. Bundan sonra hastanın ‘‘kendi kanı’’ aynı transfüzyon setinden geri verilir. Ozon+kan reaksiyonu vücudun dışında meydana gelir.
İV. SERUM FİZYOLOJİK İÇİNE OZON VERİLMESİ
Plastik serum fizyolojik içine cihazda üretilen ozon verilir. Yan etkilerinden dolayı ve etkinliğinin az olmasından dolayı çok tercih edilmez.
RECTAL İNSUFLASYON
Hem sistemik hemde lökal etkiler için kullanılır. Major otohemoterapinin (damardan yapılan ozon) alternatifidir. Yüksek dozlarda kullanılır. Damar yolunun açılmasının zor olduğu durumlarda, çocuklarda, kanser hastalarında, karaciğer hastalıklarında daha çok tercih edilir.
MINÖR TERAPİ
Bu uygulama için ozona dayanıklı, tek kullanımlık, bir şırınga içinde, hastanın 3-5 ml kanıyla karıştırılmış ozon intramüskuler (kalçadan veya koldan) olarak tekrar hastaya verilir. Genelde alerjik hastalıklarda, bağışıklık sistemini güçlendirmek için, viral enfeksiyonlardan korunmak için yapılır.
TOPİKAL (LÖKAL) UYGULAMALAR
Torbalama, intra dermal-subkutan uygulamalar, ozonlanmış su, i.m, i.a, intra discal enjeksiyon, ozon sauna, ozonlanmış yağ, kulak uygulamaları, intra vaginal uygulamalar, intra vesical uygulamalar, intra thekal uygulamalardır.
Ozonun kanla uygulamasında max. 40 gama, açık yaralarda max. 100 gama, rectal veya vajinal insuflasyonlarda max 70 gama, intramüscüler uygulamalarda max 20 gama dozları kullanılır. Yüksek dozlarda ozon kullanımının daha çok antiinflamatuvar, bakterisidal, antiviral, anti mikotik etkileri oluşurken; düşük dozlarda ise oksijenasyonu, hücre proliferasyonunu, savunma direncini artıran etkileri olmaktadır.